Kokosowy jogurt

blender
jogurt z bananem
składniki:

1 kokos

1 łyżka cukru kokosowego

sok z połowy limonki

woda

blender kielichowy

Zrób dziurke w kokosie i odlej z niego wode. Zachowaj ją na później. Rozłup kokosa i pokrój go na kawałki. Umieść w blenderze z cukrem kokosowym, sokiem z limonki i wodą z kokosa. Dodaj trochę zwykłej wody i blenduj do uzyskania porządanej konsystencji. Przelej do miski, przykryj czystą ściereczką i odstaw na 12 godzin w ciepłe miejsce. Mój blender nie jest zbyt mocny więc mój jogurt ma dosyć grudkowatą konsystencję, jeżeli masz dobry blender z dużą mocą to możesz blendować do uzyskania gładszej konsystęcji. Również smak jogurtu zależy od tego jak długo stoi w ciepłym. Czym dłużej stoi tym jest kwaśniejszy, po uzyskaniu odpowiedniego smaku (u mnie po 12 godzinach) jogurt należy przechowywać w lodówce. Podawać z kawałkami owoców. Smacznego!

jogurt

jogurt

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s