Czipsy z jarmużu

jarmuż

 

Co będzie potrzebne:

kilka liści jarmużu

trochę sosu sojowego tamari

piekarnik lub suszarka do warzyw

Umyj jarmuż i usuń twarde części ze środka liści. Podrzyj na mniejsze kawalki i umieść w dużej misce. Polej odrobiną Tamari i wymieszaj użwając rąk, tak, żeby każdy listek miał na sobie troche sosu. Umieść przygotowane czipsy na blaszce i wstaw do piekarnika nastawionego na 100 stopni. Czas pieczenia jest zależny od tego jaki masz piekarnik, czipsy łatwo sie przypalaja dlatego trzeba je pilnowac i od czasu do czasu przemieszac. Jeżeli czipsy robisz w suszarce do warzyw to nie musisz się przejmować że się przypalą, bo się nie przypalą, jedynie cały proces trwa dłużej, a czipsy są tak samo smaczne. jarmuż

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s