Lody jabłkowo-cynamonowo-bananowe z rodzynkami

1 jabłko

2 mrożone banany

duża szczypta cynamonu

rodzynki

Jabłko trzemy na tarce, mrożonego banana pokroić na mniejsze części. Wrzucić do robota kuchennego, dodać cynamon i miksować, aż powstanie gładka masa przypominająca lody🙂 Posypać rodzynkami, zamieszać i jeść odrazu, bo szybko się rozmrażają.

13 uwag do wpisu “Lody jabłkowo-cynamonowo-bananowe z rodzynkami

  1. Aniu, u mnie też tak jest z bananami. To do Ani komentującej.
    Dwie Anie się zeszły.
    Dla Ani piszącej tutaj wielkie dzięki za smaczne i kuszące lody.
    Nigdy nie robiłam z utartymi jabłkami … brzmi znakomicie. Napewno zrobię takie.

  2. cześć dziewczyny, banany..mmmmm…a bananowe lody są najprostrzym i wyśmienitym deserem, można kombinować z róznymi owocami i zawsze wychodzą smaczne..
    jabłuszko tre na terce żeby szybciej się zmieliło, bo z lodami to trzeba szybko działać.. hehe..
    chcę też kiedyś spróbować zamrozić kawałki jabłek i zrobić te lody jeszcze raz, bo może pomoże to dłużej zatrzymać lodową konsystencje.. choć nie wiem, jabłko do zamrażarki? hmmm..

  3. ha ha

    pepsielot dobrze napisała😉

    jabłek nie mrożę nigdy, lody bananowe w sumie robię tylko z mrożonych bananów i potem dorzucam owoce… hm… może własnie starte jabłka lekko zrozić

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s